Suksesshistorier

Grønn Hverdag:

Dyktige arrangører sparer miljøet Nå blir det enklere å planlegge bærekraftige arrangementer, enten de er store eller små. Standarden ISO 20121 er en ny, effektiv veiledning.

- De fleste arrangementer av en viss størrelse har de samme utfordringene, og trenger standarden som en sjekkliste på hvordan de kan være etiske og bærekraftige, sier Kjersti Larsen, regionleder i Grønn Hverdag Østlandet. I flere år har hun gitt sammenfallende miljøråd på en rekke norske arrangementer, som Ski-VM i Oslo 2012, flere store snowboardarrangementer og musikkfestivaler. Hun har sett at rådene virker i praksis.

 

Q-Free:

Ingen eksistens uten standarder Helt siden oppstarten har Q-Free brukt standarder og deltatt aktivt i standardiseringsarbeidet innenfor telematikk. Knut Evensen, leder for standardiseringsarbeidet i Q-Free, sier at de ikke hadde eksistert på den måten de gjør i dag uten standardene.

- Hvis du kjører bil til og fra jobb i en by, er det store sjanser for at du har en grå brikke hengende bak speilet på frontruta i bilen din. Det er også store sjanser for at denne køfri-brikken er utviklet av QFree i Trondheim. De er nemlig verdensledende innenfor køsystembransjen. Men det er det ikke sikkert de hadde vært, hvis ikke det var for deres meget aktive deltakelse i standardiseringsarbeidet.

 

Q-Free

Alloc AS:

Deltar i utvikling av internasjonale standarder for laminatgulv

Lyngdalsbedriften Alloc AS produserer høykvalitets laminatgulv og veggpaneler, og eksporterer til mange land. Produktutvikling og innovasjon har alltid stått i fokus hos bedriften, og kvaliteten på produktene er anerkjent verden over. Det var Alloc som i 1996 introduserte nyvinningen laminatgulv med mekanisk låsesystem, også kjent som ”klikkparkett”.

 

Alloc AS

Fiskeri- og havbruknæringens landsforening:

God standard - fruktbar kyst Sterk vekst og haveventyr er ord som brukes om framtidens oppdrettsnæring. Flere standarder har vært avgjørende for en bærekraftig norgeskyst og færre lakserømminger.

Det er positivt at havbruksnæringen i Norge ligger i front i utvikling av regelverk, sammenlignet med konkurrerende land, mener Aina Valland, miljødirektør i Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening (FHL).

 

Fiskeri- og havbruknæringens landsforening

 

Les disse og andre suksesshistorier